Αναρτήθηκε από: Alma Libre | 05/11/2007

«Ο Γιώργος είναι πιο κοντά στον πολίτη»

Β. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

«Ο Γιώργος είναι πιο κοντά στον πολίτη»

συνεντεύξη στην ΚΑΤΙΑ ΜΑΚΡΗ

Ενας «ρόκερ» στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου! Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, τοποθετημένος στην αριστερά, στέκει κριτικά απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι στον σημερινό πρόεδρό του, τον οποίο θεωρεί άξιο της εμπιστοσύνης των απλών πολιτών. Ως προερχόμενος, ωστόσο, από άλλο πολιτικό χώρο δεν θέλει να μιλάει για το ΠΑΣΟΚ, ούτε να σχολιάσει την υποψηφιότητα Βενιζέλου. Αρκείται να εκφράσει την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου και να προβλέψει ότι αν το ΠΑΣΟΚ αποβάλει τον κυβερνητισμό του, μπορεί να επαναδιεκδικήσει την εξουσία.

– Παπανδρέου ή Βενιζέλος και γιατί;

– Γιώργος Παπανδρέου! Είναι κοντά στον άνθρωπο, έχει ένα οικείο πρόσωπο απέναντι στους απλούς πολίτες που δικαιολογημένα του το ανταποδίδουν με την εμπιστοσύνη τους.

– Υστερα από αυτή την κρίση, όμως, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει ξανά τις εκλογές ή θα συνεχίσει να στέλνει «χαιρετίσματα στην εξουσία»;

– Αν το ΠΑΣΟΚ κάνει την αυτοκριτική του στέλνοντας χαιρετίσματα στη δική του εξουσία, πιστεύω πως θα μπορέσει να ξανακερδίσει. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι συνεπές όταν κατέβει από το καλάμι και συνταχθεί με τα αιτήματα της αριστεράς.

– «Μετωπική» τιτλοφορείται το τελευταίο σας cd. Ο,τι ακριβώς συμβαίνει και στο ΠΑΣΟΚ.

– Στις σύγχρονες κοινωνίες αλίμονο στον στιχουργό, ή στον μουσικό που δεν ευαισθητοποιείται και, εν τέλει, δεν διαμαρτύρεται για όσα εξόφθαλμα συμβαίνουν. Πόσω μάλλον εκείνοι (σ.σ.: οι πολιτικοί) που υποτίθεται ότι προσπαθούν να συμβάλλουν στην επίλυσή τους. Δεν μπορεί να γυρίζεις την πλάτη σου , στον σφαγιασμό των λαών από τους πλανητάρχες. Δεν μπορείς να γυρίζεις την πλάτη στη στυγνή εκμετάλλευση των οικονομικών μεταναστών, στην παγκοσμιοποιημένη μοναξιά. Αλίμονο αν γυρίσεις την πλάτη στην τεχνητή έλλειψη ονείρων και στόχων των νέων. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να προσβάλλει τον κόσμο τόσο πολύ από τα ΜΜΕ. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να επιχειρεί την ύπνωση της νοημοσύνης, της υπόληψης και της αισθητικής των πολιτών.

(Αναδημοσίευση από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία)

Ο Βασίλης ακόμα μία φορά μας εκπλήσσει! Σταράτα λόγια από ένα δημιουργό που παραμένει διαχρονικός… Θεωρώ θετικό το γεγονός ότι παίρνει θέση, είναι έντονη παρά ποτέ η ανάγκη να παίρνουν θέση τα δημόσια πρόσωπα για τα τεκταινόμενα στη χώρα και να μην σιωπούν. Να μας βάζουν σε διαδικασία προβληματισμού… Πόσοι άραγε σήμερα αναρωτιούνται? «Μα πώς? Ο Βασίλης εκφράζει γνώμη για το ΠΑΣΟΚ? Από πού κι ως πού και γιατί?» Έλα ντε? Γιατί άραγε?

Advertisements

Responses

  1. […] στον πολίτη» Jump to Comments διάβασα σε φιλικό Blog στο https://almalibre13.wordpress.com και το αναδημοσιεύω αφορά δυο ανθρώπους που εκτιμώ […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: