Αναρτήθηκε από: Alma Libre | 28/12/2007

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!

Μαζί με τις ευχές για τη νέα χρονιά, ήθελα να μοιραστώ και κάποιους προβληματισμούς μαζί σας.

Η πολιτική, ποιοτική και ουσιαστική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ μας έχει ανάγκη όλους μας. Είμαστε η νέα γενιά αυτής της χώρας, μας πνίγουν τα προβλήματα και η ανασφάλεια για το μέλλον που μας επιφυλάσσεται. Έχουμε αποδείξει ότι δεν θέλουμε να μένουμε απαθείς, δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς όταν τα κοινωνικά προβλήματα και τις ανισότητες τις ζούμε στο πετσί μας καθημερινά.

Έχουμε λοιπόν ένα μεγάλο στοίχημα μπροστά μας. Να μην πνιγούμε στα οργανωτίστικα θέματα του συνεδρίου που πρόκειται να διοργανωθεί, αλλά να δώσουμε ουσιαστικό παρόν με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Τα συντονιστικά όργανα που θα καθοριστούν έχουν στόχο να οργανώσουν τα διαδικαστικά. Δεν πρέπει η χαρά ή δυσαρέσκεια από τη μη συμμετοχή σε αυτά να είναι παράγοντας εφησυχασμού ή δυσαρέσκειας. Η δουλειά πρέπει να γίνει από όλους μας και να μην δούμε την διαδικασία σαν ακόμα μια αναμέτρηση με ποσοτικά χαρακτηριστικά. Το ότι για παράδειγμα η παιδεία πάει κατά διαόλου στη χώρα μας, ότι δεν υπάρχει σταθερό εκπαιδευτικό σύστημα, ότι η υπο-χρηματοδότηση της παιδείας ζει και βασιλεύει μας αφορά όλους το ίδιο, ανεξαρτήτως πολιτικών συμπαθειών ή αντιπαθειών μέσα στην παράταξη.

Το ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πάει να προωθήσει μια μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό η οποία καταπατά εργασιακά κεκτημένα ετών δε μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους. Το ότι πολλοί νέοι εργάζονται χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες ή ανασφάλιστα δε μπορεί να περνά απαρατήρητο από μας.

Ανέφερα τα δύο αυτά παραδείγματα τα οποία είναι τώρα στην επικαιρότητα. Συζητώντας θα αναδείξουμε και όλα τα υπόλοιπα: Περιβάλλον, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος από κουμπάρους, ανεργία, μετανάστευση, αναξιοκρατία, διαφθορά, απουσία της χώρας από το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι και πόσα άλλα θέματα ακόμα. Αλλά πρέπει να καθίσουμε επιτέλους να προβληματιστούμε σοβαρά, κι όχι οι πολιτικές μας θέσεις να είναι γενικόλογες τοποθετήσεις. Πρέπει να δώσουμε το στίγμα μας δυνατά και ξεκάθαρα. Αυτό ζητά ο κόσμος από εμάς. Δε ζητά ποιος έχει την πλειοψηφία στους εσωτερικούς συσχετισμούς. Κατά τη γνώμη μου αυτού του είδους οι αναμετρήσεις έχουν κουράσει κι έχουν ξενερώσει πολλούς συνομήλικούς μας.

Όλοι είναι απαραίτητοι σε αυτό τον αγώνα. Το ότι δεν μας περισσεύει κανείς το έχουμε πει τόσες φορές. Δεν έχουμε την πολυτέλεια πια να χάσουμε άλλο χρόνο σε αέναες οργανωτικές συζητήσεις. Πρέπει να βρούμε τρόπους να ξεφύγουμε από αυτές τις συμπληγάδες και να βγούμε μπροστά. Μια γροθιά όλοι μας, για να βγει ξανά ο ήλιος της νεολαίας ψηλά ρε σύντροφοι! Συμπάθειες και αντιπάθειες θα υπάρχουν πάντα σε μια πολυσυλλεκτική παράταξη, αλλά είναι αυτός λόγος να μην μιλάμε πολιτικά? Και ειλικρινά το οργανωτικό μας χαλάει τόσο πολύ που δεν μπορούμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες δράσης? Μια πρώτη ιδέα θα ήταν θεματικές συζητήσεις ανά νομό ή ανά περιφέρεια και κείμενα θέσεων που θα προκύψουν από εκεί. Μην περιμένουμε μόνο πρόσωπα και ημερομηνίες. Να πάρουμε πρωτοβουλίες δράσης. Και ξέρουμε καλά ότι όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και αποτέλεσμα. Το θέμα είναι θέλουμε να βγούμε από το τέλμα, ή μονίμως θα αναζητούμε άλλοθι για να επιρρίπτουμε αλλού την ευθύνη της κωλυσιεργίας?

Ανάμεσά μας έχουμε χίλιους Τσίπρες και μάλιστα πολύ καλύτερους από τον Τσίπρα. Μην ψάχνουμε λοιπόν τον Αντι-Τσίπρα, αλλά ας αγωνιστούμε για μια νέα συλλογικότητα που θα αναδείξει τη νέα γενιά στο σύνολό της. Δε θέλουμε μόνο αξιόλογα στελέχη ως μονάδες, θέλουμε δυνατή και ζωντανή παράταξη, θέλουμε το ΠΑΣΟΚ δυνατό, να δίνει νικηφόρες μάχες. Όχι άλλη αυτομαστίγωση! Δεν πάει άλλο! Δε σας πονάει αυτή η απουσία μας, ενώ όλοι θέλουμε να δίνουμε βροντερό παρόν? Γιατί να χάνουμε άλλο χρόνο?

Ευελπιστώ ότι θα κερδίσουμε το στοίχημα αυτή τη φορά και θα βγούμε μπροστά με θέσεις ουσίας και παραγωγική συμμετοχή…

Καλή χρονιά!

Advertisements

Responses

  1. Παρακαλώ σχολιάστε αυτό:
    http://diagonismosggoa.blogspot.com/


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: