Αναρτήθηκε από: Alma Libre | 13/02/2008

Εκ του αποτελέσματος…

Θα ήθελα κατ’ αρχάς να ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο πρόεδρο του Συνασπισμού κύριο Τσίπρα. Δεν συμμερίζομαι όσους μιλούν απαξιωτικά για την εκλογή του. Κι άλλωστε για το αν είναι απλά ένα πυροτέχνημα ή όχι, θα φανεί από την πορεία του στην προεδρεία του Συνασπισμού και από το αποτέλεσμα της δουλειάς του.

Κατά τη γνώμη μου όσο δεν αφήνουν κανένα περιθώριο συνεργασίας και εμμένουν μόνο στον καταγγελτικό λόγο, η συμβολή τους στην εξέλιξη και βελτίωση της κοινωνίας δεν θα είναι ισχυρή. Δεν αρκεί μόνο ο καταγγελτικός λόγος, χρειάζεται και η εναλλακτική πρόταση, κάτι που μέχρι στιγμής δεν μας έχει δείξει ο Συνασπισμός. Η νεανική παρουσία του κυρίου Τσίπρα ελκύει τους νέους οι οποίοι έχουν βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια. Αν όμως αυτό δεν συνοδευτεί κι από το ίδιο ελκυστικές εφαρμόσιμες προτάσεις, σε λίγα χρόνια θα φτάσει να θεωρείται κι αυτός «μία από τα ίδια». Όμως είπαμε, όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος κι ο κύριος Τσίπρας έχει όλο το χρόνο μπροστά του.

Στο ΠΑΣΟΚ από την άλλη πλευρά, δεν λείπουν οι εναλλακτικές προτάσεις, αλλά η διάθεση αυτές να επικοινωνηθούν. Για παράδειγμα, η αναπαραγωγή του επιχειρήματος ότι το ΠΑΣΟΚ μιλά για ανασφάλιστη εργασία των νέων, δεν είναι παρά ένα μεγάλο ψέμα. Το ΠΑΣΟΚ δεν μίλησε ποτέ για ανασφάλιστη εργασία. Η πρόταση είναι, για τα 4 πρώτα χρόνια οι ασφαλιστικές εισφορές των νέων εργαζομένων να καταβάλλονται από το κράτος για να δοθούν έτσι κίνητρα νέων προσλήψεων. Γιατί όλοι ξέρουνε τι γολγοθάς είναι πιά η εύρευση εργασίας. Και πείτε μου ειλικρινά αν σήμερα όλοι οι νέοι εργαζόμενοι κολλάνε ένσημα. Και σας απαντώ, όχι. Κι αυτό γιατί οι εργοδότες έχουν αναγκάσει τους νέους να προτιμούν να κάνουν αυτή την υποχώρηση για ένα διάστημα, διαφορετικά δεν θα βρούμε πουθενά δουλειά. Κι αν μιλήσουμε για την επιθεώρηση εργασίας, χα, εδώ γελάμε! Μην γελιόμαστε λοιπόν.

Επομένως η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ είναι ότι άφησε να γίνει αναπαραγωγή αυτής της εσφαλμένης επιχειρηματολογίας, χωρίς να ακουστεί καθαρά ποιά είναι η ουσιαστική πρόταση του. Κι αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλους τομείς. Κι εδώ είναι που και το ΠΑΣΟΚ θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Ή θα προσπαθήσει (αλλά να προσπαθήσουν όλοι έτσι?) να προβάλλει τις προγραμματικές θέσεις του ώστε να πείσει ότι αποτελεί την εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, ή απλά θα παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις να περνούν…

Θα πάω σε λίγο στην πορεία, αγωνιώντας για το αν αύριο θα μου την πουν στο γραφείο. Ακόμα και το δικαίωμα στην απεργία για τον ιδωτικό τομέα τείνει να γίνει λόγος απόλυσης! Για να μην πώ για εταιρίες που ούτε καν διανοείσαι να απεργήσεις! Ή για συμβάσεις που υπογράφοντάς τες συμφωνείς ότι δεν θα διεκδικήσεις επιπλέον επιδόματα, συναινώντας στο αρχικό ποσό αμοιβής και μόνο! Για όλα αυτά λοιπόν πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Γιατί το σκάνδαλο δεν είναι η ερωμένη του Ζαχόπουλου.

Το σκάνδαλο είναι τα χρήματα και τα δικαιώματα που μας κλέβουν καθημερινά. Είναι τα εκατομμύρια από τις μίζες Siemens, είναι τα χρήματα από τα αποθεματικά των ταμείων που πήγαν στους «κουμπάρους», είναι τα χρήματα από ευρωπαϊκά κονδύλια που σπαταλώνται σε διαφημιστικές καταχωρήσεις (βλέπε υπόθεση Newsweek), είναι τα δικά μας χρήματα που κάποιοι κλέβουν και μετά την βγάζουν λάδι, κι έπειτα μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για κοινωνικές παροχές.
Μπροστά σε τέτοια θέματα λοιπόν, θεωρώ ανούσια την κόντρα μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού. Εδώ ο κόσμος καίγεται!!! Όφείλουν και οι δύο και κυρίως το ΠΑΣΟΚ να βγει μπροστά κι έπειτα να ζητήσει συσστράτευση δυνάμεων για να τελειώνει πια αυτή η κατρακύλα. Και τέλος όσοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους να μας αδειάσουν τη γωνιά, γιατί πoλύ τράβηξε αυτό το αστείο. Όταν λέμε όλα στο φως, να ισχύει για όλους και παντού.

Αυτά!

Advertisements

Responses

 1. Καλησπέρα Κατερίνα, και ναι η ήρεμη και σοβαρή προσέγγιση στις εξελίξεις στον Συνασπισμό είναι στοιχείο του πολιτικού πολιτισμού που έχουμε ανάγκη.
  Δεν είναι καιρός για συνθήματα, επελάσεις, πολιτικό «αντάρτικο» σε φιλικά στρατόπεδα.
  Ελπίζω όμως αυτό να είναι αμοιβαίο από όλους τους παίκτες…

  Εγώ δεν πιστεύω ότι ο Συνασπισμός και το μέλλον του είναι υπόθεση «Τσίπρα» και μόνο, όπως δεν ήταν και δεν είναι για το ΠΑΣΟΚ, υπόθεση «ΓΑΠ» και μόνο.

  Στον Συνασπισμό, συνωστίζονται λογικές, τακτικές, εμπειρίες, επιθυμίες, προσδοκίες, προσωπικές στρατηγικές που τρων τις σάρκες τους εδώ και δεκαετίες πλέον…
  Το ίδιο και στο ΠΑΣΟΚ…

  ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ πάντως ότι η δυναμική απάντηση βρίσκεται στις «μίζες», τους «κουμπάρους», τα «κονδύλια», τα «κονέ», τους «ημέτερους», στο «πεζοδρόμιο», τους «κλέφτες» … στα γνωστά αλλά άσφαιρα επιχειρήματα του καφενείου και των τηλεοπτικών παραθύρων. Αυτά όλα μας αφορούν αλλά δεν συνθέτουν επαρκώς την ανάγκη κινηματικής φάσης εξελίξεων και αλλαγών…

  Ο «Ζαχαρανλής» μας έχει προκαλέσει άμετρη απέχθεια.
  Ζητείτε ΤΕΛΟΣ, αλλά πρέπει να το …αρχίσουμε από την ΑΡΧΗ.

  Με ειλικρίνεια, ευθύτητα, συνέπεια και ανάληψη ευθυνών. Με μέθοδο, σχέδιο, πλάνα και στρατηγική. Με τομές, θέσεις, λύσεις και πολιτική.

  Τα υπόλοιπα μας σιγοψήνουν όλους στο βάθος της κατσαρόλας της χειρότερης (πλην της δικτατορίας) πολιτικής σούπας… και δεν έχουμε άλλη αντοχή…

 2. Δημοσιογράφος: Μπαίνουμε βέβαια στο αναπόφευκτο ερώτημα. Θα πρέπει να υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια;

  Γιώργος Παπανδρέου: Ξέρετε την άποψή μου, την έχω διατυπώσει.

  Δημοσιογράφος: Αυτό που περιγράψατε δεν είναι ακριβώς δημόσιο, είναι κάτι το οποίο είναι διαφορετικό.

  Γιώργος Παπανδρέου: Ακριβώς.

  Δημοσιογράφος: Αλλά ιδιωτικά, αμιγώς ιδιωτικά πανεπιστήμια;

  Γιώργος Παπανδρέου: Κοιτάξτε, νομίζω ότι πρώτα απ’ όλα έχω μία άποψη την οποία και κρατώ, είναι η δικιά μου άποψη, και έχω ψηφίσει μάλιστα και κατά την διάρκεια της συζήτησης στο Σύνταγμα υπέρ της δυνατότητας να δημιουργηθούν μη κρατικά πανεπιστήμια. Άρα λοιπόν η θέση μου είναι ξεκάθαρη.
  ==========================================
  Μια σαφής και ξεκάθαρη θέση.
  Θέλετε νεοφιλελεύθερη ναί, αλλά αν την είχε υποστηρίξει ως το τέλος όλο και κάτι θα κέρδιζε.
  Θυμηθείτε πόσες φορές έχει αλλάξει γνώμη μέχρι σήμερα για το θέμα.
  Και όχι μόνο για το θέμα των πανεπιστημίων.
  Για σχεδόν τα πάντα.
  Πως να τον εμπιστευθούν οι πολίτες,πως να τον εμπιστευθεί η αριστερά;
  Στο χωριό μου αυτή την τακτική την λένε «ΟΠΟΥ ΦΥΣΑ Ο ΑΝΕΜΟΣ».

 3. Θα με κατηγορήσετε πως σπέρνω δαιμόνια αλλά η πραγματική αλήθεια βρίσκεται εδώ!!
  Απάντηση στο » ΟΠΟΥ ΦΥΣΑ Ο ΑΝΕΜΟΣ»

  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:

  ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΑ, ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

  Κάποιοι είχαν αποσαφηνίσει τη θέση τους
  εδώ και 12 χρόνια…
  Κάποιοι άλλοι άλλαζαν θέσεις σαν τα πουκάμισα. Η προσπάθεια οικειοποίησης των θέσεων της νεολαίας μέσω απόψεων που δεν τον εκφράζουν μόνο ως ευκαιριακός καιροσκοπισμός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Ευνοούσε, πάντως, και τον σκοπό της «εσωκομματικής αντιπολίτευσης» στον Παπανδρέου.

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  1. Συνέντευξη Υπουργού Παιδείας Γ.Α.Παπανδρέου, εφημερίδα Μακεδονία, 10 Σεπτεμβρίου 1995

  ΕΡΩΤΗΣΗ: …Πιστεύετε ότι η ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ μπορεί να δώσει ώθηση στην ποιότητα των ανώτατων σπουδών;

  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Όπως έχω πει πολλές φορές, θα επαναλάβω ότι δεν θεωρώ ότι το ζήτημα βρίσκεται στην ίδρυση ή μη ιδιωτικών ΑΕΙ. Ο κύριος στόχος μας θα πρέπει να είναι η καλύτερη, ανταγωνιστικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία των δημοσίων ΑΕΙ».

  2. Συνέντευξη του Υπουργου Εξωτερικων Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ, 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2001

  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Εγώ νομίζω ότι μια σοβαρή πολιτεία που θέλει να ασκήσει έλεγχο σοβαρό και υπεύθυνο και εποπτεία της Τριτοβάθμιας Παιδείας θα πρέπει να απελευθερώσει και τα δημόσια πανεπιστήμια από τα κρατικά δεσμά, να αποκεντρώσει ουσιαστικά το σύστημα και να βάλει υπό τον έλεγχό της τα ιδιωτικά που υπάρχουν με συγκεκριμένους κανόνες».

  3. Η αναφορά για τα ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΑ, ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ/ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

  «Μη-κρατικά κοινωφελή ιδρύµατα µε ποιότητα και δηµόσιο έλεγχο. Βάζουµε τέλος στο σηµερινό άναρχο τοπίο των ιδιωτικών ιδρυµάτων. Θεσπίζουµε αυστηρές προδιαγραφές λειτουργίας και εξετάσεων στα µη-κρατικά, κοινωφελή ιδρύµατα και αυστηρό έλεγχο της λειτουργίας τους από τη Αρχή Αξιολόγησης και Πιστοποίησης…»

  ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

  1. Ευ. Βενιζέλος, άρθρο στα ΝΕΑ με τίτλο «Ναι στα ιδιωτικά, όχι σε κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια», 15 Σεπτεμβρίου 2005:

  «H εστίαση της συζήτησης για το μέλλον των Πανεπιστημίων στο ζήτημα των λεγομένων «ιδιωτικών Πανεπιστημίων» είναι τις περισσότερες φορές όχι ουσιαστικού, αλλά ιδεολογικού και συμβολικού χαρακτήρα. Σε καμία χώρα με ακαδημαϊκή παράδοση δεν υπάρχουν ιδιωτικά Πανεπιστήμια με την έννοια των κερδοσκοπικών επιχειρήσεων. Υπάρχουν ιδρύματα ή καταπιστεύματα στα οποία προστίθενται συνεχώς χορηγίες, κληροδοτήματα και δωρεές κοινωφελούς χαρακτήρα που αποδίδουν σε όσους τα προσφέρουν κοινωνικό και επικοινωνιακό κύρος, αλλά όχι εμπορικό κέρδος. Πρόκειται συνεπώς για μη κερδοσκοπικά ιδρύματα που κάλλιστα μπορούν να ιδρυθούν και στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του άρθρου 16 παρ. 5 του Συντάγματος…».

  2. Ευ. Βενιζέλος, άρθρο στα ΝΕΑ με τίτλο «Ο πήχυς της αναθεώρησης», 23 Δεκεμβρίου 2005:

  «Τώρα ο κ. Καραμανλής θέλει να προβλεφθεί ρητά η δυνατότητα ίδρυσης μη κερδοσκοπικών, μη κρατικών πανεπιστημίων. Ευπρόσδεκτο, αρκεί να προβλέπεται επίσης ρητά η αξιοκρατική και ισότιμη πρόσβαση όλων των φοιτητών ανεξάρτητα από το εισόδημά τους».

  3. ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, συνέντευξη στο ΒΗΜΑ, 31 Δεκεμβρίου 2005, με τίτλο «ΓΙΑΤΙ ΛΕΩ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ»

  ΕΡΩΤΗΣΗ: «Αρα υπάρχει ανάγκη κάποιων συνταγματικών αλλαγών. Ποια είναι τα σημεία εκείνα που θα μπορούσατε να συμφωνήσετε με τη ΝΔ ώστε να αναθεωρηθούν;»

  «Πάρα πολλά…Θα μπορούσαμε επίσης να προσθέσουμε και μια διάταξη που θα προβλέπει τη δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών αλλά και μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στα οποία θα είναι αξιοκρατική η εισαγωγή των φοιτητών και όχι με κριτήριο το εισόδημά τους και την ικανότητα καταβολής διδάκτρων. Κατά τη γνώμη μου και σήμερα είναι εφικτό κάτι τέτοιο, αλλά προκειμένου να αποφύγουμε μια κατάσταση ανοργάνωτης παρουσίας και λειτουργίας πολλών και ξένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μπορούμε και πρέπει να το τακτοποιήσουμε και ρητώς».

  4. Ευ. Βενιζέλος, άρθρο στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία με τίτλο «Η ίδρυση μη κρατικών – μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ και η αναθεώρηση του Συντάγματος», 12 Μαρτίου 2006
  «Προκειμένου όμως και στην περίπτωση αυτή να εστιαστεί επιτέλους ο δημόσιος προβληματισμός στα ουσιώδη και πραγματικά προβλήματα, χωρίς προσχήματα και υπεκφυγές δήθεν συνταγματικού περιεχομένου, συμφωνώ να περιληφθεί σε μια μελλοντική πρόταση αναθεώρησης η προσθήκη εδαφίου στην παρ. 5 του άρθρου 16, ώστε να προβλέπεται και ρητά η δυνατότητα ίδρυσης δια νόμου μη κρατικών αλλά πάντα μη κερδοσκοπικών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με την μορφή ακαδημαϊκά αυτοδιοικούμενων (δηλαδή κατά το εκπαιδευτικό και ερευνητικό τους μέρος) νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου…»

  5. Ευ. Βενιζέλος, συνέντευξη στον ALPHA RADIO, 11 Ιανουαρίου 2007:

  «Η περιγραφή που κάνω του μη κρατικού πανεπιστημίου, όπως τα εννοώ εγώ, εκφράζει πλήρως το ΠΑΣΟΚ χωρίς καμία αντίρρηση επ’ αυτού. Δεν έχω αντίρρηση να φτιάξουμε και μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια δίπλα από τα δημόσια που θα παίρνουν φοιτητές με τον ίδιο τρόπο και θα τελούν υπό το ίδιο καθεστώς».
  Γιατί να το κάνουμε αυτό; «Για να σταματήσει το επιχείρημα ότι φταίει αυτή η απαγόρευση για την κατάσταση στα πανεπιστήμια. Το πρόβλημα της εκπαίδευσης δεν είναι συνταγματικό. Είναι αναπτυξιακό, πολιτικό , κοινωνικό. Φταίνε οι κυβερνητικές πολιτικές και τα κόμματα, δεν φταίει το Σύνταγμα».

  6. Ευ. Βενιζέλος, ομιλία στην Επιτροπή της Βουλής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, 10 Ιανουαρίου 2007:

  «Χρειάζεται να προβλέψουμε στο Σύνταγμά μας τη δυνατότητα σύστασης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών, κοινωφελών, πλήρως αυτοδιοικούμενων πανεπιστήμιων; Έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν ότι αυτά μπορούμε να τα συστήσουμε και τώρα δια νόμου ως νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου ευέλικτα. Υπάρχουν ευέλικτα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και άκαμπτα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Λένε ορισμένοι ότι ο ευεργέτης, ο χορηγός θέλει νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Μάλιστα. Να το προβλέψουμε ως πρόσθετη δυνατότητα ρητά στο Σύνταγμά μας. Να μπορούν να ιδρυθούν και μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά, κοινωφελή, πλήρως αυτοδιοικούμενα πανεπιστήμια. Πανεπιστήμια, όμως, εντεταγμένα σε ενιαίο σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τα δημόσια. Άρα, με εισαγωγή φοιτητών, όπως και στα δημόσια, με εκλογή καθηγητών με κανόνες ανάλογους με αυτούς των δημοσίων πανεπιστημίων. Αυτό σημαίνει ότι στο πανεπιστήμιο θα μπαίνεις με το βαθμό σου από ένα ενιαίο σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων. Αν έχεις δυνατότητα, θα πληρώνεις τα δίδακτρα και εάν δεν έχεις, θα σου χορηγούν υποτροφίες».

  ΔΗΛΑΔΗ:
  1. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ (Σεπτέμβριος 2005), Ο κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΟΤΙ ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΑ, ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗΣ ΤΟΥ Α.16. ΩΣ ΕΥΕΛΙΚΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.
  2. ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ (Δεκέμβριος 2005) ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16 ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ: ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΑΝΑΡΧΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ “ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ” ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
  3. ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ (Μάρτιος 2006) ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ, ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΩΣ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.
  4. ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΑ ΕΛΕΓΕ, ΤΑ ΕΓΡΑΦΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ – ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΝ ΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ Α.16!!!!

  SCRIPTA MANENT

 4. Συγχαρητηρία και από μένα για την εκλογη του Κου Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
  Ως νέοι άνθρωποι που είμαστε πρέπει να αναγνωρίσουμε οτι ο Αλέξης φέρνει ένα άλλο αέρα στο πολιτικό σκηνικό,είτε συμφωνούμε,είτε διαφωνούμε με πολλές από τις απόψεις της ανανεωτικής Αριστεράς.Και μόνο το γεγονός οτι αποτελεί τον νεώτερο πολιτικό αρχηγό αποτελεί τομή για τα πολιτικά πεπραγμένα.Επιτέλους ενα άφθαρτο στέλεχος που δεν κουβαλάει παλιές αμαρτίες ούτε είναι στη δυσχερή θέση να απολογείται για αδιαφανείς διαδικασίες,μεθοδεύσεις,σκάνδαλα,μίζες,κακοδιαχείριση,λόγια μεγάλα.
  Παρά το γεγονός οτι στήριξα τον Γιώργο με όλη μου τη δύναμη,έχω το σθένος να αναγνωρίσω οτι ο Τσίπρας έφερε μια νέα πνοή που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία.Όλοι κυκλόφορουμε,συζητάμε,ακούμε,λαμβάνουμε μηνύματα του στυλ «επιτέλους και ένα νέο παιδί που δεν είναι λαμόγιο»,»ώρα να στηρίξουμε κάτι καινούριο,νέο,άφθαρτο»και άλλα παρόμοια.
  Το έχω επαναλάβει πολλές φορές,θα το επισημάνω και πάλι.Το ΠΑΣΟΚ απομακρύνθηκε απο τα προβλήματα της κοινωνίας,έγινε καθεστώς αδιαφάνειας και διαφθοράς και ακόμη και σήμερα εκμεταλλευέται το πολιτικό κεφάλαιο του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,χωρίς ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις.Μεταλλαχθήκαμε σε μια νέα Ένωση Κέντρου και ο γκρεμός είναι κοντά όσο ο Γιώργος δεν τολμά να πάρει τα αναγκαία μέτρα και πρωτοβουλίες.Και η λύση ήταν μία να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να δημιουργούσε ένα νέο πολιτικό φορέα.Ο ΑΝΔΡΕΑΣ δημιουργήσε το δικό του μύθο,γιατί πήγε κόντρα στο ρεύμα,οικοδόμησε ένα πραγματικό κίνημα λαού,βρέθηκε δίπλα στον απλό πολίτη,έδωσε φωνή στους περιθωριοποιήμενους,συνέβαλλε στην μετάλλαξη της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.Απλά τόλμησε και δικαιώθηκε από το απότελεσμα.
  Αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ είναι στην εντατική διασωληνωμένο και προσπαθούμε να του παρατείνουμε τη ζωή με μηχανική υποστήριξη.
  Αν λοιπόν ο Αλέξης κατορθώσει να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο ήδη κατακερματισμένο ΠΑΣΟΚ,θα του βγάλουμε το καπέλο καθώς η Αριστερά θα έχει πάρει τη δική της ρεβάνς για τις πολλές ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.
  Με άλλα λόγια αγαπητοί σύντροφοι είμαστε άξιοι της τύχης μας και καλά θα μας κάνουν…. και ποιός ξέρει μπορεί να είναι και πρός το γενικότερο συμφέρον της κοινωνίας και να τους ψηφίσουμε και εμείς αρχικά από αντίδραση γιατί δυστυχως όλοι αυτοί που μας κυβερνούν τόσα χρόνια νομίζουν ότι μας έχουν ρεζερβέ.
  Ας τους αποδείξουμε οτι κάνουν λάθος…..ως τότε θα περιμένουμε έργα από τον Γιώργο και ακολούθως θα ενεργήσουμε αναλόγως.

 5. Kali tuxi ston alexi Tsipra kai apo mena! Exei megalo dromo na dianusei..
  To 8ema kata tin gnwmi mou einai dito.. Apo ti mia exoume tin aristera na deixnei pws allazei k ekselisetai se kati neo , se mia enalaktiki lusi, kai apo tin alli exoume ena pasok valtomeno sta idia k ta idia, me sunedria k dialogous pou den to odigoun pou8ena.. me eleipsi sxediasmou k proo8isis twn idewn tou stin koinonia..
  An den allaksoun ola auta, i aristera 8a fouskwnei ta pososta tis.. Elpizoume to pasok na parei grigora tin karfitsa k na spasei ti fouska tous..

 6. Μάλλον έχουμε μείνει ακόμη στο επικοινωνιακό ζήτημα. Ξέρετε…νέος..χαρισματικός…κ.λ.π.
  Το πολιτικό θέμα, όμως;
  Ποιες θέσεις, ποιες προτάσεις, ποιες οι προοπτικές.
  Το κρίσιμο ερώτημα, κατά την γνώμη μου είναι:
  Με ποιό τρόπο εξυπηρετείται το μέλλον της χώρας και πως θα αντιμετωπισθούν τα προβλήματα του λαού.
  Κι από ότι ξέρω με διακηρύξεις, όσο καλές και να είναι, δεν γίνεται τίποτα.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: