Αναρτήθηκε από: Alma Libre | 04/03/2008

ΛΙΘ…ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ

ΛΙΘ…ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Αύγουστος 2007. Η Ελλάδα στο έλεος των πυρκαγιών. Εν μέσω αυτού ο πρωθυπουργός της χώρας, προκηρύσσει πρόωρες εκλογές ποντάροντας στο οικολογικό συναίσθημα όλων μας, το οποίο βρισκόταν σε έξαρση τότε, επειδή βλέπαμε την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της χώρας μας να καταστρέφονται, ο πρόεδρος της Ν.Δ, μας πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Εν ολίγης, μας είπε ότι θα κάνει την παραγωγή ενέργειας στη χώρα μας πιο φιλική προς το περιβάλλον. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στα βιοκαύσιμα.

Τι έχει κάνει;;; Τ Ι Π Ο Τ Α ! ! Από το 2004 που ανέλαβε την εξουσία αυτού του τόπου, το ποσοστό της ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές έχει παραμείνει στάσιμο στο 18%. Επιπλέον, αναμένεται να πέσουν βαριά πρόστιμα, διότι είχαμε δεσμευτεί να φτάσουν στο 25% της παραγόμενης ενέργειας.

Όσο για τα βιοκαύσιμα, όχι μόνο δεν τα είδαμε, αλλά η ΔΕΗ, η πιο ρυπογόνος επιχείρηση της Ε.Ε. σύμφωνα με έρευνες της WWF σε εκπομπές CO2 στην ατμόσφαιρα, θέλει να κλείσει συμφωνία με τη γερμανική RWE για την εισαγωγή λιθάνθρακα, που θα χρησιμοποιηθεί για καύσιμη ύλη. Όμως, κανείς δεν αναφέρει ότι ο λιθάνθρακας είναι πιο ρυπογόνος από το λιγνίτη που χρησιμοποιούν σήμερα τα ατμοηλεκτρικά εργοστάσια παραγωγής ενεργείας. της χώρας μας. Όπως κανείς δεν αναφέρει ότι η χώρα μας αγοράζει ρύπους, σύμφωνα με την συνθήκη του Κιότο, από χώρες του αποκαλούμενου Τρίτου Κόσμου. Όπως κανείς δεν λέει τίποτα για τον αδιαφανή τρόπο που γίνεται ο διαγωνισμός, την τρομοκράτηση των εργαζομένων οι οποίοι αντιστέκονται στο ξεπούλημα της επιχείρησης, όπως και κάθε άλλης μέχρι πρόσφατα υγιούς και κερδοφόρας κρατικής επιχείρησης ή ΔΕΚΟ, βλέπε ΟΤΕ, ΟΛΠ, ΟΛΘ…

Και μέσα σε όλα αυτά εμφανίζεται ο κύριος 18,4% ή Αλέξης Τσίπρας, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συνασπισμού, στην Καβάλα σε διαδήλωση των πολιτών κατά των σχεδίων κράτους-ΔΕΗ. Αλλά ο κύριος αυτός δεν εξήγησε στην ομιλία του γιατί οι εκπρόσωποι συνδικαλιστές του ΣΑΔ(ανήκουν στο Συνασπισμό) στήριξαν την πρόταση της ΔΑΚΕ στο συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και λειτούργησαν συναινετικά στις επιλογές της διοίκησης.

Η ΠΑΣΠ Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλει την περιβαλλοντική και κοινωνικοοικονομική πολιτική της κυβέρνησης διότι πιστεύουμε στο χαρακτήρα της ΔΕΗ, ως κοινωφελή επιχείρηση που στηρίζει τις ανάγκες του Έλληνα φορολογουμένου πολίτη χωρίς να του αυξάνει τα κόστη παροχής υπηρεσιών, προσπαθώντας παράλληλα να παραμείνει κερδοφόρα καθότι αποτελεί επιχείρηση εθνικού στρατηγικού δημόσιου χαρακτήρα. Γεγονός που σημαίνει ότι είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή και προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της συγκεκριμένης εταιρείας, καθώς και όλων των υπόλοιπων ΔΕΚΟ προασπιζόμενοι το δημόσιο χαρακτήρα της & την άμεση εφαρμογή της πράσινης οικονομίας-πολιτικής σε θέματα περιβάλλοντος και γενικότερης ενεργειακής πολιτικής.

Η σωτηρία του πλανήτη είναι στενά συνδεδεμένη και εξαρτάται από την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δίκαιη κατανομή του πλούτου, την εξασφαλισμένη παροχή της υγείας, της παιδείας, της απασχόλησης και της αξιοπρεπούς σύνταξης. Η πράσινη οικονομία είναι εξ’ ορισμού Συλλογική και Συμμετοχική Οικονομία και ταυτόσημη με την πράσινη ευημερία των πολλών.

pasp

Π.Α.Σ.Π.

Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

Δύναμη Αλλαγής

Αναδημοσιεύω την πρόταση αυτή της ΠΑΣΠ Πολυτεχνείου Κρήτης, αφού με καλύπτει απόλυτα, καθώς και τις προτάσεις τους για το Ασφαλιστικό και τα Ψηφιακά αγαθά.

Οι σύντροφοι αποδεικνύουν ότι όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να απαξιώνουν τις φοιτητικές παρατάξεις, υπάρχουν ακόμα ζωντανές παρατάξεις που παράγουν έργο και πολιτική μέσα από ολομέλειες και συζητήσεις ωρών επί ωρών… Και μιλάμε για μια παράταξη που ανεβαίνει συνεχώς και σε ποσοστά, σε παραγωγή έργου και απήχηση στην Πολυτεχνειακή κοινότητα… Μακάρι να αποτελέσουν παράδειγμα…

Advertisements

Responses

 1. Καλημέρα φίλη! 🙂

  Παίρνω το θάρρος – έχω ξανάρθει στο «σπίτι σου’ στην περίοδο των εσωκομματικών – για να σου αφήσω κάποιες πληροφορίες αν θέλεις, μιας και είμαι από Καβάλα.

  http://www.kavalanet.gr/enimerosi/news_static/1204785730.php

  http://www.kavalanet.gr/enimerosi/news_static/1204179132.php

  http://www.kavalanet.gr/enimerosi/news_static/1204179132.php

  Σ’ ευχαριστώ πολύ!

  Πρέπει όλοι μας να ενημερωθούμε και να πούμε ΟΧΙ…

 2. Πολύ ωραίο το κείμενο από την ΠΑΣΠ Πολυτεχνείου Κρήτης. Αυτά τα ορθογραφικά να μην έλειπαν μόνο 😛

  Είναι πραγματικά απαράδεκτο εν έτει 2008 να χτίζουμε ατμοηλεκτρικά εργοστάσια και να εισάγουμε λιθάνθρακα.

  Ως πότε θα ζούμε σε μια κοινωνία όπου η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θα πιέζει τον πληθωρισμό; Ως πότε θα εξαρτάται η σταθερότητα της οικονομίας από πολέμους και συμφέροντα;

  Η εθνική χειραφέτηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ενεργειακή αυτάρκεια. Με περιβαλλοντολογικούς όρους, όμως. Και μαντέψτε ποιος τα έλεγε αυτά 30 χρόνια πριν:


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: