Αναρτήθηκε από: Alma Libre | 20/03/2008

Έλεος… Μα πόσο πιο χαμηλά ακόμα?

Την ώρα που η χώρα συγκλονίζεται από τα πιο μαζικά συλλαλητήρια ενάντια στην «απορρύθμιση» του ασφαλιστικού, η κυβέρνηση εξακολουθεί να αδιαφορεί, και ακόμα χειρότερα να συνεχίζει προκαλεί.

Αγνοεί προκλητικά όλους τους πολίτες που αν μη τι άλλο ζητούν το αυτονόητο, και παρουσιάζει το πιο ειρωνικό και προκλητικό της πρόσωπο. Και προκαλεί εξόφθαλμα πια, σε σημείο που αν μην τι άλλο το μόνο που μπορεί κανεί να πει πια κανείς είναι Ε-Λ-Ε-Ο-Σ!!! Πόσο πιο χαμηλά θα βυθιστεί η χώρα, πόσο ακόμα θα εξευτελίζεται η αξιοπρέπεια των νέων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων;

Την ώρα που σύσσωμη η εργατική τάξη δίνει αγώνες για να σώσει ότι μπορεί πια να σωθεί, σκάει ακόμα ένα σκάνδαλο για τον ΟΠΑΠ κι ακόμα ένα ψέμα της κυβέρνησης για την Τράπεζα της Ελλάδας.

Απορώ πραγματικά τι απάντηση έχουν να δώσουν ο υπουργός Οικονομίας και ο υπουργός Πολιτισμού στην παρακάτω ερώτηση που κατατέθηκε στην Βουλή:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τους κ.κ. Υπουργούς Πολιτισμού και Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Ενόσω συνεχίζεται η συστηματική Κυβερνητική προσπάθεια υπονόμευσης της ΟΠΑΠ Α.Ε. προς εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πολύπαθη επιχείρηση δημοσίου ενδιαφέροντος ως Κέντρο Εξυπηρέτησης και Αντιπαροχών «Εκλεκτών και Ημετέρων» με παχυλούς μισθούς 36.000 € μηνιαίως και 450.000 € περίπου ετησίως, από την τσέπη του Ελληνικού λαού.»

Αμέσως μετά τις εκλογές του 2004, η ΟΠΑΠ Α.Ε., εποπτευόμενη από το Υπουργείο Πολιτισμού, επικεφαλής του οποίου είχε αναλάβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, υπέκυψε, με τις εντολές της στενά συνδεδεμένης με το Μέγαρο Μαξίμου, τότε Διοίκησής της, σε προκλητικές τακτικές ευνοιοκρατίας, νεποτισμού και αναξιοκρατίας, που κρύβονταν πίσω από τις άκρως υποκριτικές δηλώσεις Καραμανλή περί δήθεν Μηδενικής Ανοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτηριστικό παράδειγμα των απροκάλυπτων μεθοδεύσεων για υπέρογκες ανταποδοτικές παροχές σε ημέτερους μέσα από την λειτουργία της ΟΠΑΠ Α.Ε. αποτελεί η περίπτωση Τζιαμπίρη, συγγενικού προσώπου γνωστής τέως Αντιπρυτάνεως του ΑΠΘ και Προέδρου του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στη Θεσσαλονίκη! Το βιογραφικό του κ. Τζιαμπίρη, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πάμπτωχο από πλευράς επαγγελματικής δραστηριοποίησης και με μοναδικό ουσιαστικό στοιχείο την ίδρυση προσωπικής εταιρείας με την επωνυμία ΤΖΙΑΜΠΙΡΗΣ και ΣΙΑ Ε.Ε. μετοχικού κεφαλαίου μόλις 600 ευρώ και χωρίς καμία μέχρι τότε εμπορική δοσοληψία. Ωστόσο, αυτό καθόλου δεν εμπόδισε την επιλογή του την λαμπρή και πλουσιοπάροχα αμειβόμενη επαγγελματική του ανέλιξη στην πολύπαθη ΟΠΑΠ Α.Ε.

*
o Αρχικά διορίζεται ως ειδικός σύμβουλός της ΟΠΑΠ Α.Ε. με την προκλητικά υψηλή μηνιαία αντιμισθία των 12.000 ευρώ… ποσό που υπερβαίνει κατά πολύ τις επίσης υψηλές αμοιβές άλλων Κυβερνητικών εκλεκτών που απασχολούνται στην ΟΠΑΠ Α.Ε. και ασχολούνται με την συστηματική υπονόμευσή της!
o Στις 14/10/2004 η Διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. διορίζει τον κ. Τζιαμπίρη μέλος Επιτροπής Διαγωνισμού με ΕΙΔΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ 125.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ και εξόδων μετακίνησης, διαμονής και διατροφής.
o Η Επιτροπή αυτή που διενεργεί διαγωνισμό πληροφορικής (σε αντικατάσταση προηγούμενου που είχε προκηρυχθεί επί ΠΑΣΟΚ) υποβοηθάται με δύο υποστηρικτικές υπηρεσίες (γραμματειακές και ηλεκτρονικές) από … την Γ. ΤΖΙΑΜΠΙΡΗΣ Ε.Ε., την νεοσύστατη δηλαδή εταιρεία του μέλους της Επιτροπής και ειδικού συμβούλου κ. Γ. Τζιαμπίρη, η οποία για τις υπηρεσίες της αμείβεται με 24.000 ευρώ μηνιαίως (12.000 ευρώ περίπου για την κάθε μία υποστηρικτική υπηρεσία)
o Στις 30/11/2006 η ΟΠΑΠ Α.Ε. με τον Γ. Τζιαμπίρη, ως διαχειριστή της εταιρείας με την επωνυμία QUALITY BUSINESS SOLUTIONS, εταιρεία που ο ίδιος συνέστησε μόλις το 2005 σε αντικατάσταση – προφανώς – της Γ. Τζιαμπίρης και ΣΙΑ Ε.Ε. (ΦΕΚ ΤΑΕ – ΕΠΕ 11018/18-10-05), υπογράφει Σύμβαση, όπου ενοποιούνται τα αντικείμενα των προηγούμενων συμβάσεων έργου με ενιαία αμοιβή 36.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ και με διάρκεια ισχύος της σύμβασης ενός (1) έτους.
o Στις 23/8/2007 και ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου η Διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. έσπευσε, τρεις ολόκληρους μήνες πριν τη λήξη της, να ανανεώσει την παραπάνω ενιαία σύμβασή για ακόμα τρία (!!!) χρόνια… Στα πλαίσια της πάγιας πια Κυβερνητικής τακτικής προεκλογικής κρυψίνοιας και υποκρισίας, η Διοίκηση δεν κοινοποίησε την απόφασή της αυτή στις υπηρεσίες του Οργανισμού παρά μόνο αφού βεβαιώθηκε για το ευνοϊκό για αυτήν αποτέλεσμα των εκλογών.
o Παράλληλα, στις 29/8/2007 η Διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. με νεότερη απόφασή της χαρίζει εφάπαξ επιπλέον 25.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ στην εταιρεία του κ. Τζιαμπίρη για την επιτυχή συμβολή της στην κατάρτιση του συμφωνητικού ΟΠΑΠ Α.Ε. – ΙΝΤΡΑΛΟΤ που είχε συναφθεί μετά την ακύρωση από την Διοίκηση του διαγωνισμού για την τεχνολογική αναβάθμιση του Οργανισμού.

Φαίνεται πως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ φεύγουν, με διάφορους τρόπους (συμβάσεις έργου, μπόνους, υπέρογκες αποζημιώσεις για συμμετοχές σε Επιτροπές Διαγωνισμών, έξοδα παραστάσεως) από τα ταμεία της ΟΠΑΠ Α.Ε., εταιρείας δημοσίου ενδιαφέροντος, ερήμην του Ελληνικού για να καταλήξουν σε ένα και μόνο Κυβερνητικό «εκλεκτό»…

Δεν γνωρίζουμε αν η παροχή υπηρεσιών αποτελεί την αποκλειστική αιτία της προκλητικά ευνοϊκής αντιπαροχικής μεταχείρισης του κ. Γ. Τζιαμπίρη, γνωρίζουμε, όμως ότι, στη γενιά των 700 ευρώ, περισσεύουν οι επιστήμονες με μεταπτυχιακά, διδακτορικά και εμπειρία σκληρής δουλειάς, που θα έπρεπε να ήταν η πηγή από την οποία αξιοκρατικά θα στελεχωνόταν η ΟΠΑΠ Α.Ε. με τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και η διαφάνεια με την συμμετοχή νέων επιστημόνων μακριά από πελατειακές λογικές, βολέματα και εξαρτήσεις.

Δεν είναι, λοιπόν, μόνο προκλητικό το μέγεθος των ποσών δημοσίου – ουσιαστικά – χρήματος, που διατίθενται σε ένα και μόνο πρόσωπο, αλλά και το μέγεθος της αναξιοκρατίας και της ιδιοκτησιακής λογικής με την οποία η Κυβέρνηση Καραμανλή ουσιαστικά λυμαίνεται την ΟΠΑΠ Α.Ε. μακριά από κάθε έννοια υπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος.

Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:

1. Με ποια κριτήρια και σε ποια λογική περιορισμού σπατάλης και αξιοκρατίας ο κ. Γ. Τζιαμπίρης, τα τελευταία τριάμισι χρόνια γίνεται αποδέκτης τεράστιων χρηματικών ποσών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως από την ΟΠΑΠ Α.Ε., στην οποία απασχολείται με διαδοχικές συμβάσεις έργου νεοσύστατων εταιρειών του, συμμετέχοντας ταυτόχρονα σε Επιτροπή Διαγωνισμών με υπέρογκη «ειδική» αποζημίωση;
2. Αληθεύει ότι ο Γ. Τζιαμπίρης αποτελεί επιλογή του Πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, τη στιγμή μάλιστα που εκείνο τον καιρό το Υπουργείο Πολιτισμού που διορίζει την Διοίκηση και εποπτεύει την ΟΠΑΠ Α.Ε. είχε αναληφθεί προσωπικά από τον Πρωθυπουργό της … Μηδενικής Ανοχής στην Διαφθορά;
3. Ποια η απάντηση του Υπουργείου σας στις εύλογες υπόνοιες αδιαφανών ανταποδοτικών μεθοδεύσεων;
4. Πώς εξηγείται στα πλαίσια της διαφάνειας η προεκλογική και εσπευσμένη απόφαση ανανέωσης της σύμβασης της δεύτερης εταιρείας του κ. Τζιαμπίρη από την Διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. για τρία ολόκληρα χρόνια , ενώ η σύμβαση κανονικά έληγε μετά τις εκλογές; Γιατί αυτή η απόφαση, που δεσμεύει την ΟΠΑΠ Α.Ε. να καταβάλει μηνιαίως 36.000 ευρώ στον κ. Τζιαμπίρη δια μέσου της εταιρείας του, κοινοποιήθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού μετά τις εκλογές και όχι αμέσως μετά την λήψη της;
5. Πως εξηγείται η επίσης προεκλογικού χρόνου απόφαση της ΟΠΑΠ Α.Ε. να επιβραβεύσει σε σχέση με την κατάρτιση του συμφωνητικού ΟΠΑΠ Α.Ε. – ΙΝΤΡΑΛΟΤ με μπόνους 25.000 ευρώ την ίδια εταιρεία, την στιγμή που ήδη αυτή αμοίβεται προκλητικά πλουσιοπάροχα για τις υπηρεσίες της;
6. Παρακαλώ να κατατεθούν στη Βουλή όλες οι σχετικές συμβάσεις και αποφάσεις της Διοίκησης της ΟΠΑΠ Α.Ε. μαζί με τα πρακτικά των συνεδριάσεων, καθώς και οι μετοχικές συνθέσεις και τα καταστατικά των εταιρειών του κ. Γ. Τζιαμπίρη.
7. Ποια η θέση σας απέναντι στους χιλιάδες νέους επιχειρηματίες και επιστήμονες που είτε αναζητούν δουλειά, είτε υποαμείβονται για τα προσόντα τους, όταν προεκλογικά τους τάζατε αξιοκρατία, ευκαιρίες και διαφάνεια και μετεκλογικά δίνετε ρεσιτάλ νεποτισμού και ευνοιοκρατίας, επιλέγοντας ένα και μόνο πρόσωπο, αμφίβολων προσόντων, στο οποίο καταβάλλετε αμοιβές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως, ευρώ δημοσίου χρήματος, χρήματος που τελικά προέρχεται από τις τσέπες και των νέων ανθρώπων που, επειδή στερούνται «γαλάζιων» περγαμηνών, δεν μπορούν καν να ονειρευτούν τις ευκαιρίες και τις προοπτικές του κ. Γ. Τζιαμπίρη;
8. Έχετε σκεφτεί ποτέ πως η περίφημη δημοσιονομική προσαρμογή σας θα γινόταν με λιγότερες στερήσεις του Ελληνικού λαού, αν περικόπτατε τις υπέρογκες αμοιβές που μέσω εταιρειών του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου συμφέροντος καταλήγουν στις τσέπες των πάσης φύσεως «ημετέρων» σας, την ίδια στιγμή που πολλές από αυτές τις εταιρείες σημειώνουν καθοδική πορεία;
Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης

Δημήτρης Λιντζέρης

Σοφία Σακοράφα

Χρήστος Αηδόνης

Μάρκος Μπόλαρης

Βαγγέλης Παπαχρήστος

Και επίσης τι έχει να πεί ο «καταλληλότερος» για όλα αυτά? Πάλι εκκωφαντική σιωπή? Ο κόσμος βουλιάζει στα χρέη, τον κατακλέβουν από παντού, και πάλι δεν θα δώσουν καμία απάντηση?

Ε-Λ-Ε-Ο-Σ!

Και τι έχει να πεί ο «καταλληλότερος» για τον διασυρμό της χώρας για ακόμα μια φορά;

Ενώ η Υπουργός Απασχόλησης διαβεβαίωσε την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ότι η ρύθμιση για το ασφαλιστικό των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδας είχε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, χθες αποκαλύφθηκε ότι έλεγε ψέματα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξέφρασε τη ριζική διαφωνία της και μάλιστα αυτό ήταν εν γνώσει της Κυβέρνησης, η οποία το απέκρυψε από τη Βουλή! Πάμε καλά? Θα μας τρελλάνουν εντελώς?

Το ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά βγήκε ξεκάθαρα μπροστά. Αλλά και η Νεολαία ΠΑΣΟΚ βγήκε μπροστά. Ενώνει τη φωνή της με όλους όσους αγωνίζονται για ένα πιο δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, για να μη μας στερούν όσα μας ανήκουν. Δεν θα περάσει αυτή η κοροϊδία!
Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε και πάλι την απόσυρση του νομοσχεδίου, έστω και την ύστατη στιγμή, για να διασωθεί το κύρος του Κοινοβουλίου. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Αν μη τι άλλο αυτό αποδεικνύει ότι μετά το συνέδριο, αυτό που προέχει, δεν είναι η διαμορφούμενη καταγραφή συσχετισμών Παπανδρεϊκών, Βενιζελικών ή τι κάνουν τα μεγαλοστελέχη. Αυτό που προέχει είναι η χώρα να σταματήσει να κατρακυλά. Και πραγματικά η παρουσία του προέδρου στην χθεσινή πορεία είναι ένα δείγμα γραφής για τη νέα αντιπολιτευτική γραμμή που πρέπει να είναι μόνο μία: ΑΓΩΝΕΣ και μόνο ΑΓΩΝΕΣ. Δε θέλουμε άλλα παραγοντιλίκια! Φτάνει πια!

«Παλεύουμε εδώ, γυναίκες, εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι, για μια Ελλάδα που δίνει αξία στον άνθρωπο και βεβαίως, για να αποσυρθεί ένα νομοσχέδιο που αδικεί, που κλέβει, που κοροϊδεύει, και που ουσιαστικά, βοηθά τους ισχυρούς, τους πλούσιους, και τα συμφέροντα.

Και πληρώνει ο απλός κόσμος, ο μέσος Έλληνας, η νοικοκυρά, ο φτωχότερος. Είναι κοινωνικά άδικο και αδιέξοδο.

Είμαστε εδώ, για την σύνταξη και τις κοινωνικές παροχές, τις οποίες προσπαθούν να καταργήσουν με αυτό το νομοσχέδιο, με τον πιο απολυταρχικό και αντιλαϊκό τρόπο.

Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε τον αγώνα όλοι μαζί. Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Εμείς, ως κυβέρνηση αύριο, θα διασφαλίσουμε τη δίκαιη αντιμετώπιση για την γυναίκα, για τον ασφαλισμένο, για ένα δίκαιο, βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, που θα δίνει σιγουριά σε όλους.

Είναι υποχρέωση μας, είναι δέσμευσή μας.»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: