Αναρτήθηκε από: Alma Libre | 22/05/2008

Ο 16χρονος Αντώνης Πλατάνιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο «Imagine Cup 2008»

in.gr : Το οικολογικό σπίτι του μέλλοντος δημιούργησε 16χρονος Έλληνας μαθητής

Ένας 16χρονος μαθητής, ο Αντώνης Πλατάνιος, πρώτευσε στο διαγωνισμό «Imagine Cup 2008», τα αποτελέσματα του οποίου παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Ημέρες Καινοτομίας» που διοργανώνει η Microsoft Ελλάς.

Ο νεαρός νικητής Αντώνης Πλατάνιος παρουσίασε στο διαγωνισμό -που εφέτος έχει ως θέμα το Περιβάλλον και υποστηρίζεται από τη WWF Ελλάς- το «Protasis». Πρόκειται για ένα σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας από ηλεκτροβόρες οικιακές συσκευές ενός σπιτιού. Χρησιμοποίησε αισθητήρες και μικροελεγκτές με ασύρματη διασύνδεση και κεντρικό έλεγχο από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το σύστημα σχεδίασε και κατασκεύασε ο ίδιος ο 16χρονος μαθητής.

Δεύτερη αναδείχθηκε ομάδα φοιτητών από το Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου-Υπολογιστών του Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Πάτρας. Η πρότασή τους αφορά ένα σύστημα πληροφόρησης των καταναλωτών για τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά προϊόντων μέσω κινητής τηλεφωνίας και ασύρματης διασύνδεσης.

Τρίτο επελέγη το σύστημα «e-recycle» που προτάθηκε από σπουδαστές του Τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών και αφορά σύστημα διαχείρισης των ανακυκλωμένων προϊόντων.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον τελικό του Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, τον Ιούλιο. Η βράβευση των νικητών ομάδας έγινε από την υπουργό Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, και τον πρόεδρο της Microsoft Ελλάς, Χρήστο Τσάγκο.

Αν κάτι θέλω να επισημάνω, είναι ότι ο Αντώνης δίνει ένα παράδειγμα προς μίμηση. Συμμετέχοντας στον φοιτητικό διαγωνισμό «Imagine Cup 2008» , κατάφερε να έρθει πρώτος χάρη στην πολύ καλή δουλειά του, την πίστη για το σύστημα του, την ευρηματικότητά του κι ας μην έχει πατήσει ακόμα σε φοιτητικό εργαστήριο! Αν και μικρότερος από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, διεκδίκησε την συμμετοχή του και κατάφερε να κερδίσει, παρουσιάζοντας μια πρόταση για το οικολογικό σπίτι του μέλλοντος. Αν καταφέρω να βρω το αναλυτικό σύστημά του θα αναρτήσω το λινκ.

Χάρηκα πάρα πολύ με την είδηση! Την ώρα που άλλοι πιτσιρκάδες αναλώνονται στα της eurovision, ο Αντώνης κατάφερε να μας εκπλήξει ευχάριστα!

Αντώνη θερμά συγχαρητήρια, καλή επιτυχία στο Παρίσι!

update:

«Εξυπνο» σπίτι από παιδί – θαύμα – www.ethnos.gr

Πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Imagine Cup της Microsoft στο Παρίσι


Responses

  1. […] ακόμα στη χώρα ή αν τελικά θα μεταναστεύσουν (!) όπως ο Αντώνης που βρίσκεται πια στην Αγγλία,  προσωπικά πάντως τους […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: