Αναρτήθηκε από: Alma Libre | 19/06/2008

Σκάνδαλο SIEMENS – Όλα στο φως

Δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο το κρυφτούλι και η φημολογία.

Η αγανάκτηση μεγαλώνει κι ο κόσμος απαιτεί ξεκάθαρες απαντήσεις. Ακόμα κι αν ο νόμος περί ευθύνης υπουργών απαλλάσσει κάποια πρόσωπα, η ιστορία δεν πάει άλλο.

Η αλήθεια  πρέπει να αποκαλυφθεί. Δώστε στοιχεία εδώ και τώρα, ώστε να καταδικαστούν στη συνείδηση του λαού όσοι αποδεδειγμένα καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, όσοι πλούτισαν παράνομα σε βάρος του δημοσίου, όσοι πήραν παράνομες προμήθειες από όποιο κόμμα κι αν προέρχονται.

Δεν πάει άλλο!

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόλμησε. Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε την υπέρβαση:

Δεν θ’ ανεχθώ καμία πρακτική, κανέναν που καταχράστηκε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού και των ψηφοφόρων μας. Καμία ενέργεια που κηλιδώνει το κύρος του Κινήματός μας, αλλά και τους θεσμούς της Δημοκρατίας.

Και αυτό το αποδεικνύω καθημερινά, και με τις προτάσεις μου, και με τις πράξεις μου. Δεν θα σταματήσω τον αγώνα για ακηδεμόνευτη πολιτική. Ν’ απελευθερωθεί επιτέλους η πολιτική ζωή του τόπου από την κηδεμονία και την ομηρία. Ομηρία, από αδιαφανή οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.

Συμφέροντα, που προσπαθούν να αιχμαλωτίσουν τη βούληση του Ελληνικού λαού. Συμφέροντα, που προσπαθούν να παρακάμψουν τη βούληση του Ελληνικού λαού. Συμφέροντα, που προσπαθούν να κάμψουν την αξιοπρέπεια και το ηθικό του Έλληνα πολίτη.

Για τον λόγο αυτό, απαιτώ και απαιτούμε: Όλα στο φως. Εμείς, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε.

Απευθύνομαι δημόσια στον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του, στην κυβέρνηση που φοβάται να προχωρήσει, που δεν τολμά. Έχει ιστορικές ευθύνες.

Απαιτούμε: φως σε όλα. Για την υπόθεση της SIEMENS, για τα ομόλογα, για τις υποκλοπές, για το Υπουργείο Πολιτισμού, για την κομματική προστασία των καρτέλ, για την εγκληματική παράδοση του ΟΤΕ.

Σήμερα, σήμερα που ο Έλληνας διαδηλώνει, ο Ελληνικός λαός διαδηλώνει κατά της ακρίβειας, η κυβέρνηση δείχνει απαράδεκτη απροθυμία, απαράδεκτη αδυναμία. Δεν έχει την πολιτική βούληση, σε αντίθεση μ’ εμάς, να προχωρήσει στην εκκαθάριση υποθέσεων κατάχρησης του δημόσιου χρήματος. Υποθέσεις που υπονομεύουν την Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς θεσμούς, και την πολιτική ζωή του τόπου.

Καλώ τον πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα στην αποδοχή της πρότασής μας για Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της SIEMENS. Τον καλώ ν’ αποδεχθεί άμεσα τις προτάσεις μας για την διαφάνεια, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προστασία της αυτονομίας του πολιτικού συστήματος.

Να μπορέσει επιτέλους ν’ ασχοληθεί η πολιτική ζωή της χώρας με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, του Έλληνα πολίτη. Είναι για μένα προσωπικά, είναι για μας, στο ΠΑΣΟΚ, θέμα Δημοκρατίας.

Απευθύνομαι σε κάθε πολίτη: Σε χρειάζομαι μαζί μου σε αυτόν τον αγώνα. Σε αυτό τον αγώνα, για ένα νέο ξεκίνημα στην πατρίδα, σ’ αυτό τον αγώνα, για τη Δημοκρατία και τη διαφάνεια στη χώρα μας.

Αυτό τον αγώνα, θα τον κερδίσουμε. Και θα τον κερδίσουμε μαζί.

Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί θα τολμήσουν?

Ή ακόμα ένα σκάνδαλο θα θαφτεί (με σκοπό να ξεχαστεί σταδιακά) και η πολιτική ζωή να ξεπέσει ακόμα περισσότερο βυθιζόμενη στο βούρκο της αναξιοπιστίας?

Advertisements

Responses

  1. Ακομη χειρότερο θα είναι να καταφέρουν να την πληρώσει μόνο το Πασοκ ενω φαίνεται οτι η Ζημενς εσπρωχνε σε όλους.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: