Αναρτήθηκε από: Alma Libre | 15/03/2009

Επίσκεψη Καραμανλή στο Αγρίνιο…

Σχετικά με την επίσκεψη Καραμανλή στο Αγρίνιο, και τα όσα είπε για την πρόοδο (!) των έργων, παρατηρείται σήμερα μια διάθεση όχι για την αποκατάσταση της αλήθειας των όσων υποστήριξε, αλλά ειρωνεία για την ανυπαρξία σχετικής αντίδρασης από το ΠΑΣΟΚ.

Η αλήθεια λοιπόν, είναι ότι ΠΑΣΟΚ αντέδρασε άμεσα και μέσω του εκπροσώπου τύπου, αλλά και μέσω του αρμόδιου Τομέα Δημοσίων Έργων, επικεφαλής του οποίου είναι ο κος Μαγκριώτης. (Προφανώς και δεν βρίσκονται για σκι….)

Η απάντηση του Τομέα Δημοσίων Έργων του ΠΑΣΟΚ είναι η εξής:


Ο κ. Σουφλιάς σκηνοθετεί και ο κ. Καραμανλής εκτελεί….

«Ο κ. Σουφλιάς ιδιαίτερα με το νέο του ρόλο μετά τον ανασχηματισμό ανακοινώνει έργα τα οποία συνήθως δεν έχουν μελετητική ωριμότητα, η Κυβέρνηση δεν έχει πραγματοποιήσει καθόλου απαλλοτριώσεις και στις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν και διασφαλισμένοι πόροι για την κατασκευή τους. Είναι γνωστό άλλωστε ότι έχουν τάξει 10 φορές το Δ΄ ΚΠΣ σε κάθε περιφέρεια, σε κάθε νομό, σε κάθε δήμο.

Ο κ. Καραμανλής χθες από το Αγρίνιο «εκτέλεσε το έργο Ιόνια Οδός». Μόνο που στην Δυτική Ελλάδα και στην Ήπειρο γνωρίζουν πως η Ιόνια Οδός δεν έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται και είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσει αφού με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης δεν απαλλοτρίωσε ούτε ένα μέτρο και δεν παρέδωσε τα γήπεδα όπως όφειλε στο παραχωρησιούχο μέσα στο 2008, για να αρχίσει η κατασκευή του έργου. Τα διόδια όμως από τον παραχωρησιούχο στον ΠΑΘΕ, νέα και αυξημένα, εισπράττονται ένα χρόνο τώρα.

Ο κ. Καραμανλής δεν θα έχει ενημερωθεί, είμαι βέβαιος, για τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων στον Άγιο Στέφανο Αττικής, όπως και στις άλλες περιοχές, όπου επιβάλλονται τα νέα και αυξημένα διόδια.

Ο κ. Πρωθυπουργός φωτογραφήθηκε χθες στη γέφυρα του Αχελώου, μέρος της παράκαμψης Αγρινίου, το οποίο για πρώτη φορά δημοπρατήθηκε το 2003, και έπρεπε ήδη από καιρό να έχει ολοκληρωθεί. Το έργο αυτό είναι δημόσιο, δεν έχει καμία σχέση με τα έργα που περιλαμβάνονται στη Σύμβαση Παραχώρησης που υπέγραψε η Ν.Δ για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού και με την οποία όταν θα κατασκευαστεί θα συνδεθεί.

Ο κ. Καραμανλής ούτε φυσικά θα πληροφορήθηκε από τους αρμοδίους πως η Δυτική Ελλάδα είναι η πιο φτωχή περιφέρεια της χώρας και πως οι υποδομές που είχαν σχεδιαστεί από το Γ΄ ΚΠΣ δεν έχουν υλοποιηθεί. Επίσης πρέπει να ξέρει ότι στο Δ΄ ΚΠΣ η Δυτική Ελλάδα έχει πολύ μικρή συμμετοχή, δυσανάλογη με τα προβλήματά της. Γι’ αυτό απαιτείται ο επανασχεδιασμός του Δ΄ ΚΠΣ με αποκλειστική κατανομή των πόρων στην περιφέρεια και ιδιαίτερα στις πιο φτωχές περιοχές.

Ειδικότερα περιφέρειες όπως η Δυτική Ελλάδα, χρειάζονται πρόσθετη υποστήριξη από την πολιτεία, με ένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΔΕ(Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων). Αυτές όμως οι πολιτικές είναι μακριά και από τις σκέψεις της Ν.Δ, γι’ αυτό και η ελληνική περιφέρεια πληρώνει ακόμα πιο ακριβά το τίμημα της πολιτικής της.

Αυτός είναι ο λόγος που ο κ. Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Αγρίνιο όπως και άλλες περιοχές της χώρας για λίγες ώρες, σε προστατευόμενο κομματικό περιβάλλον, προσπαθώντας να πείσει τον κόσμο ότι η Κυβέρνηση παράγει έργο. Όπως θα διαπίστωσε και στο Αγρίνιο οι πολίτες είναι αδιάφοροι γι’ αυτές τις επισκέψεις και έχουν πάρει ήδη τις πολιτικές τους αποφάσεις».

Ας μην βιάζονται οι κακιές γλώσσες να καταγγέλλουν τόσο εύκολα, απραξία..

Advertisements

Responses

 1. ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
  Επανερχόμαστε στο θέμα της κάλυψης του Νοσοκομείου Αγρινίου με Νευροχειρουργό, καθώς την ίδια ώρα που ο Πρωθυπουργός επισκεφτόταν την πολύπαθη Παράκαμψη Αγρινίου, στα χέρια μας έφταναν νέα στοιχεία… Αναλύοντάς τα, βλέπουμε ότι την ίδια χρονιά ( 2007 !!! ) που είχε προκηρυχτεί η θέση για το Αγρίνιο, είχαν προκηρυχτεί και οι θέσεις Νευροχειρουργού για τα Νοσοκομεία Πύργου, Ρόδου, Χανίων, Λάρισας και Καβάλας ( χωρίς να εξετάζουμε τις προκηρύξεις για τα «μεγάλα» νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης…). Και ενώ στα νοσοκομεία αυτά οι θέσεις καλύφθηκαν εδώ και ένα χρόνο (και τουλάχιστον μέσα στο 2008..Και μάλιστα για το Νοσοκομείο Πύργου πρόλαβε να γίνει και επαναπροκήρυξη…) έμεινε μόνο το Αγρίνιο ακάλυπτο!.. και βαδίζουμε ήδη στα μέσα του 2009 (!!!).

  Τα ερωτηματικά αμείλικτα :

  – γιατί τέτοια καθυστέρηση μόνο για το Αγρίνιο; Κάποιος «υπάλληλος» δεν έκανε καλά την δουλειά του; Κάποιος καρεκλοκένταυρος δεν θεώρησε σημαντική την νευροχειρουργική κάλυψη για τον μεγαλύτερο σε έκταση και ένα από τους μεγαλύτερους και σε πληθυσμό, νομό της Ελλάδας; Ή υπάρχει άλλου είδους σκοπιμότητα όπως θέλουν κάποιες φήμες;…

  – αυτά τα δύο χρόνια, πόσοι άνθρωποι χρειάστηκαν νευροχειρουργική βοήθεια στο νοσοκομείο Αγρινίου και δεν την βρήκαν, λόγω αυτής της γραφειοκρατικής (;) κωλυσιεργίας; Ποιός θα πάρει την πολιτική ευθύνη απέναντι στους συμπατριώτες μας για αυτό;

  – γιατί αφού εδώ και μήνες έχει αναλάβει ο Αιτωλοακαρνάνας Βουλευτής κ. Σαλμάς καθήκοντα Υφυπουργού Υγείας, και πάλι τίποτε δεν προχωράει; Εξάλλου ο κ Υφυπουργός τουλάχιστον λόγω της ιδιότητάς του ως ιατρός πρέπει, ή οφείλει να ξέρει ότι Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χωρίς την συνεπικουρία Νευροχειρουργού δύσκολα λειτουργεί ή υπολειτουργεί. Μήπως λοιπόν τα χρήματα που διατίθενται για την ΜΕΘ Αγρινίου θα έχουν την ίδια κατάληξη με τα χρήματα που δόθηκαν πριν από χρόνια (από έναν άλλο αιτωλοακαρνάνα Υπουργό αν θυμόμαστε καλά) για ένα άλλο μεγάλο έργο στο νομό μας, τον Σιδηρόδρομο (!!!). Και αν η μνήμη μας δεν μας απατά, τότε ανακαινίστηκαν οι γραμμές του Τρένου- με χρήματα του Ελληνικού Λαού- αλλά τρένο όχι δεν είδαμε αλλά ούτε και θα δούμε ποτέ.

  Το σίγουρο είναι ότι μιλάμε είτε για Πολιτική αδιαφορία, είτε για Κρατική ανευθυνότητα και ίσως – αν οι φήμες έχουν έστω και κατά το ελάχιστο δίκιο – και για Μικροκομματική Σκοπιμότητα Πελατειακού Τύπου. Δεν θα αναπαράγουμε αυτές τις φήμες, καθώς κάτι τέτοιο, με αυτά που αυτές υποστηρίζουν, θα ήταν Ποινικά Κολάσιμο…Ίσως όμως θα άξιζε κάποιος να διερευνήσει το κατά πόσο έχουν πραγματική βάση, για να αποδώσει «τα του καίσαρος τω καίσαρη…». Για να δούμε ποιοι από τους πολιτικούς μας είναι αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για τον Τόπο μας και ποιοι αυτοί που εξαργυρώνουν κομματικά γραμμάτια. Και το κυριότερο για να προλάβουμε ως Αιτωλοακαρνάνες, μην τυχόν και το έργο της «Παράκαμψης Αγρινίου» περιλαμβάνει και την Δημόσια Υγεία στο Νομό μας.

  ΥΓ) προσπαθούμε να διασταυρώσουμε τα υπόλοιπα στοιχεία που μας παραχωρήθηκαν για να επανέλθουμε στο θέμα.Μέχρι τότε αναμένουμε, ελπίζωντας ή η Ζωή να μας διαψεύσει ή τουλάχιστον να είμαστε τυχεροί και να μην χρειαστούμε την βοήθεια Νευροχειρουργού, μέχρι τουλάχιστον να φτιαχτεί η Ιόνια Οδός οπότε θα φτάνουμε γρηγορότερα στην Πάτρα και στα Γιαννένα ( ή και στον Πύργο).


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: