Αναρτήθηκε από: Alma Libre | 04/09/2009

Λόγια καρδιάς, πηγή ελπίδας, κατάθεση δέσμευσης…

Λόγια καρδιάς, πηγή ελπίδας, κατάθεση δέσμευσης…

Αυτός είναι ο Γιώργος που μας εμπνέει, ο Γιώργος που κράτησε και κρατά δυνατή τη φλόγα μας δημιουργία, το πάθος και πίστη στην νέα αλλαγή που είναι εφικτή εάν αλλάξουμε πραγματικά νοοτροπία και πολιτικές βασιμένες στις ανάγκες του πολίτη και το συμφέρον της πατρίδας.

Η μιζέρια και η κατατρακύλα δεν μας ταιριάζουν! Διψάμε να δούμε την πατρίδα να αλλάζει, ανυπομονούμε για την αυριανή καλύτερη μέρα!

Πονάμε να βλέπουμε την Ελλάδα να εξευτελίζεται διεθνώς, να  διώχνει στο εξωτερικό τα παιδιά της, τους εθνικούς πόρους να καταληστεύονται, τον φυσικό πλούτο να κατακαίγεται, το σύστημα δημόσιας διοίκησης να καταρρέει και γενικότερα την αίσθηση του μπάχαλου που κυριαχεί το τελευταίο διάστημα στην ψυχή του κάθε πολίτη.

Είναι πια αβάσταχτο το αίσθημα οργής και αδικίας που σφίγγει σα θηλιά για το πώς κατάντησε η χώρα! Διάολε (!) δεν μπορεί είναι αυτή η πατρίδα μας! Δε μπορεί να φτάσαμε τόσο χαμηλά, δεν μπορεί να ξέπεσαν τόσο πολύ οι αξίες που μας άφησε η γενιά του Πολυτεχνείου.

Δεν μπορεί! Δεν μας αξίζει!

Ας καθίσουμε να σκεφτούμε προσεκτικά τις επιλογές μας…

Και σε επίπεδο επιλογής κόμματος, αλλά και προσώπων και πολιτικών προτάσεων…

Και σαν ΠΑΣΟΚ οφείλουμε πιστεύω, όλη αυτή τη συσσωρευμένη αγανάκτηση να την κάνουμε έργο.

Έργο δίκαιο και αποδοτικό. Έφτασε η ώρα!

Τα λάθη ας είναι οδηγός για να μην επαναληφθούν (και τα δικά τους, και τα δικά μας…) και ας χτίσουμε δημιουργικά πάνω στην (κυριολεκτικά) καμμένη γη…

Είμαι προβληματισμένη, αλλά και αισόδοξη…

Πραγματικά πιστεύω το βασικό σύνθημα: Όλοι μαζί μπορούμε!

Μπορούμε! Το ξέρουμε, αρκεί να το πιστέψουμε! Μπορούμε γαμώτο!

Δε γίνεται να πάμε πιο χαμηλά! Δεν αντέχει άλλη ταπείνωση ο λαός!

Έφτασε η ώρα για μεγάλες τομές (όσο κι αν πονέσουν), έφτασε η ώρα για ρήξεις, για μια νέα εφαρμογή κοινωνικής δικαιοσύνης η οποία θα πρέπει αποτελέσει το βασικό κριτήριο για όλες τις απαιτούμενες αλλαγές, και πρώτα σε εμάς τους ίδιους!

Και πρώτα σε εμάς τους ίδιους σύντροφοι, ε?

Στη συμπεριφορά μας και στις νοοτροπίες μας!

Και προς Θεού, λιγα λόγια και πολύ έργο πια…

Καλύτερα που η προεκλογική περίοδος είναι μικρή, να ειπωθούν λιγότερα, αλλά ουσιαστικότερα…

Λιγότερα παράθυρα και περισσότερη δουλειά, δουλειά, δουλειά!

Ας αποδείξουμε ότι μπορούμε εκτός από οραματιστές, ότι μπορούμε να είμαστε και συνεπείς στις δεσμεύσεις μας! Σε όλες τις δεσμεύσεις μας!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!! Πάμε γερά!!!

Καλό μας αγώνα!!!

…Σας καλώ να μεταφέρουμε μαζί το μήνυμα παντού, σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό. Σας καλώ να συμβάλουμε όλοι μας σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια. Σας καλώ σε μία νέα εθνική ενότητα. Σας καλώ σε μία νέα εθνική ενότητα. Και δεσμεύομαι.

Δεσμεύομαι, εκ μέρους όλων εκείνων που θα στελεχώσουν την επομένη κυβέρνηση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

Απέναντι σε μια εξουσία που δεν σεβάστηκε τίποτα, δεσμεύομαι για μία ηγεσία αξιών.

Απέναντι, φίλες και φίλοι, σε μία εξουσία εξαρτημένη από μικρά και μεγάλα συμφέροντα, δεσμεύομαι για μία ηγεσία που δεν χρωστάει σε κανέναν. Mόνο στον ίδιο το λαό.

Απέναντι σε μία εξουσία που δεν πίστεψε την Ελλάδα, δεσμεύομαι για μία ηγεσία που θα κινητοποιήσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις αυτού του τόπου.

Απέναντι σε μία εξουσία που πορεύτηκε με μόνη πυξίδα την επιβίωσή της, τη νομή τής εξουσίας, δεσμεύομαι για μια ηγεσία με Σχέδιο Εθνικής Ανάτασης, που θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την επόμενη εβδομάδα στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Στις κρίσιμες αυτές στιγμές για τον τόπο, τις πιο κρίσιμες μετά την Μεταπολίτευση, η ιστορία δεν μας χαρίστηκε: μας έριξε στα βαθιά. Όπως το 1981. Όπως το 1993. Έτσι και σήμερα. Δεν μας φοβίζει η πρόκληση. Δεν μας φοβίσει η πρόκληση της διακυβέρνησης. Δεν μας φόβισε ποτέ. Δεν φυγομαχούμε από τα προβλήματα. Σηκώνουμε τα μανίκια και μαζί τα αντιμετωπίζουμε. Και μαζί θα τα λύσουμε.

Θα αγωνιστούμε στο πλευρό κάθε Έλληνα, κάθε Ελληνίδας, απέναντι σ’ αυτή την ηθική κατάπτωση, στον κυνισμό, απέναντι στην απάθεια. Θα βάλουμε και πάλι τα θεμέλια μιας πορείας προσφοράς και δημιουργίας. Αυτή, εδώ απόψε, 3 του Σεπτέμβρη, είναι η δική μας υπόσχεση.

Αυτή την υπόσχεση θα τηρήσουμε. Θα την τηρήσουμε ευλαβικά. Θα την τηρήσουμε γιατί πάμε για νίκη στις 4 του Οκτώβρη και, την επομένη, τα λόγια μας γίνονται πράξη. Αυτή είναι η παράδοσή μας. Αυτή είναι η δέσμευσή μας. Μια νίκη της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, είναι νίκη όλων των Ελλήνων. Νίκη όλων των δυνάμεων της εργασίας, της δημιουργίας, του πνεύματος, του πολιτισμού, των δυνάμεων της Δημοκρατίας, της προόδου και της Αριστεράς. Είναι νίκη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Μαζί μπορούμε. Μπορούμε. Ελάτε μαζί. Ελάτε μαζί να αλλάξουμε την πορεία αυτού του τόπου. Μαζί θα το πετύχουμε.

Καλό μας αγώνα. Και με τη νίκη!

Όλη η ομιλία του ΓΑΠ στο Θησείο εδώ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: